Veelgestelde vragen

Kan ik online technisch advies vragen ?

Het is niet mogelijk online advies te geven over technische- of garantievragen, de motorfiets dient hiervoor bekeken te worden door iemand met kennis van zaken.

Uw Peugeot-verdeler is hiervoor de aangewezen persoon. Ook om misverstanden hieromtrent uit te sluiten kan er per mail of telefonisch nooit een oordeel over eventuele garantiekwesties gegeven worden.

We raden u dan ook aan met uw verdeler contact op te nemen teneinde uw voertuig ter plaatse te laten bekijken. De dealer zal de nodige stappen ondernemen om uw verzoek te behandelen en zal eventueel de assistentie van onze After Sales-afdeling inroepen.

Wat kan ik doen indien ik één of alle sleutels kwijt ben?

Nieuwe voertuigen worden geleverd met 2 sleutels. Het is mogelijk bij uw Peugeot- dealer een blanco sleutel te laten bijmaken wanneer men nog één van de originele contactsleutels heeft. Indien u niet meer over een originele sleutel beschikt, moet het volledige slot vervangen worden. Gelieve uw Peugeot verdeler te contacteren voor verdere informatie.

Waar kan ik terecht voor originele stukken ?

Voor onderdelen dienen we u naar één van de Peugeot-verdelers te verwijzen. We raden u ook aan uw chassisnummer aan de verdeler te bezorgen teneinde zeker te zijn van het precieze model en de juiste uitvoering van motorfiets.

Ik wil graag een gebruikershandleiding, waar kan ik die bestellen?

Uw verdeler kan u de gebruikershandleiding in pdf-formaat bezorgen. Deze handleiding is voor de meeste modellen beschikbaar in de gewenste taal (Nederlands/Frans/Engels/…).

Ik ben mijn gelijkvormigheidsattest verloren, waar kan ik een nieuwe aanvragen?

Het is mogelijk via eender welke Peugeot dealer een duplicaat aan te vragen voor voertuigen die door Peugeot Belgium zijn ingevoerd. De dealers beschikken hiervoor over een specifiek aanvraagformulier. Een attest van verlies van de politie is niet langer nodig.

Een Peugeot verdeler bij u in de buurt kan u hier vinden.
Indien het voertuig niet door Peugeot Belgium werd ingevoerd, gelieve ons te  contacteren.

Ik ben mijn inschrijvingsbewijs verloren, waar kan ik een nieuwe aanvragen?

Het is mogelijk via de DIV een duplicaat van uw inschrijvingsbewijs te bekomen:

  • Hiervoor is een Attest van Verlies nodig dat u bij de Politie kan verkrijgen.
  • U wendt zich tot de Dienst Inschrijvingen voor een formulier Aanvraag om Inschrijving van een Voertuig. Op dit formulier vult u de gegevens in zoals ze voorkwamen op het origineel inschrijvingsbewijs. U vermeldt in vak U1 dat het om een Aanvraag van Duplicaat van Verdwenen Inschrijvingsbewijs gaat. 
  • U wendt zich tot uw verzekeringsmaatschappij. Zij zullen dit formulier afstempelen.
  • Hierna kan u het formulier overmaken aan de Dienst Inschrijvingen met het Attest van Verlies  eraan vastgehecht.

Wat is de beste brandstof voor mijn Peugeotmotocycle?

Peugeot beveelt voor alle modellen benzine E5 (98) aan. Het gebruik van E10 (95) wordt ten stelligste afgeraden.