Peugeot Metropolis SW: Stabiliteit en veiligheid - zonder de file

Peugeot’s vooruitstrevende Metropolis SW is jouw sleutel tot de stad. Met zijn uniek chassis en dubbele besturing vooraan biedt hij alle gebruiksgemak van een scooter gecombineerd met een ongeziene stabiliteit voor jouw veiligheid in het verkeer. Maar dat is niet alles, want dankzij i-Connect is de Metropolis SW voortaan jouw auto op drie wielen.

Beschouw de Metropolis gerust als een monovolume waarvoor je nooit parkeergeld hoeft te betalen. Met zijn 54l grote topkoffer en ruime bagageruimte onder het zadel is de Metropolis SW ontzettend praktisch en uiteraard is er ook een comfortabel zadel voor zowel rijder als passagier. Toch zijn het niet alleen de eigenschappen van een maxiscooter die deze Peugeot definiëren, want die eer is weggelegd voor zijn onnavolgbare stabiliteit.

Veiligheid, ook bij een noodstop

Je kan moeilijk naast de dubbele voorzijde kijken die ervoor zorgt dat deze Metropolis SW bij de veiligste scooters hoort. Hij beschikt niet enkel over een gecombineerd remsysteem, maar is ook uitgerust met ABS waardoor een noodstop even snel en efficiënt gaat als bij een auto. Bovendien is de scooter voorzien van automatische knipperlichten om het achteropkomende verkeer te waarschuwen. Meteen ook de reden waarom je een Metropolis SW mag besturen met een rijbewijs B, mits behaald voor 1 mei 2013.

Beter bochtenwerk, ook in de regen

Nu is die noodstop niet het enige trucje van de dubbele voorkant, want ook bij bochtenwerk of op gladde ondergronden laat deze Peugeot zich van zijn beste kant zien. Dubbele banden, betekent meer dan dubbele grip dankzij het grotere contactvlak met de ondergrond en de stabiliteitsdriehoek die gevormd wordt met de achterband. En mocht u schrik hebben van de acceleraties, dan kan u op twee oren slapen want de Metropolis is eveneens uitgerust met een tractiecontrole.

Altijd geconnecteerd

Tot slot is de Metropolis voortaan ook uitgerust met i-Connect, het digitale dashboardsysteem dat je smartphone automatisch connecteert voor het gebruik van navigatie, direct op je scherm. Een USB-poort in je handschoenvakje zorgt voor de voeding om je smartphone tijdens het rijden op te laden, terwijl je via i-Connect altijd helemaal in verbinding staat met jouw contacten, apps en dus ook je GPS.

Ben je klaar om meer te weten te komen over hoe de Metropolis SW jouw file- en parkeerstress kan wegnemen? Boek dan een testrit bij een verdeler in je buurt!